Leczo wegetariańskie

sie. 10th | Dodane przez: 0 komenarz(y)

Ostatnio nasze kulinarne smaki wędrują wokół wegańskich klimatów. W dzisiejszym wpisie podarujemy Wam przepis na leczo bez mięsnej wkładki. Nawet najwięksi mięsożercy pałaszowali nasze leczo ze smakiem.
A o to przepis:
SKŁADNIKI: DLA 5 OSÓB

3 papryki czerwone
1 młoda cukinia
0,5 kg pieczarek
4 pomidory
5 młodych cebulek
vegeta
pieprz
sól
sos sojowy
szczypta chili
olej do smażenia

Pieczarki obrać, pokroić na talarki i usmażyć na oleju. Paprykę pokroić w cienkie paski, cukinię i pomidory w kostkę, cebulę w krążki.

W dużym garnku zagotować szklankę wody i wymieszać z vegetą. Wrzucić paprykę, cebulę i gotować do miękkości. Następnie wrzucić cukinię, a na samym końcu pomidory. Wszystko chwilę pogotować, aż zmięknie. Dodać usmażone wcześniej pieczarki i doprawić całość pieprzem, solą, sosem sojowym i szczyptą chili.

DSC_0005

DSC_0013


Nie ma jeszcze komentarzy..

Dodaj komentarz






wykasuj pola


DPS Kluzeka

Uspołecznij się!



+ 100% -

Kategorie tematyczne

Nowe komentarze

Zobacz nasz dom!


DPS Kluzeka

Stowarzyszenie