Racuszki bardzo jabłkowe

paź. 14th | Dodane przez: 1 comment

Racuszki. Kto ich nie zna, kto ich nie lubi? Jeśli jednak nie jesteście ich fanami to zaraz się to zmieni!:) Nasze racuchy to prawdziwa eksplozja aromatów i smaków! Koniecznie sprawdźcie ten przepis i podzielcie się wrażeniami :)

dsc_0050

Do przygotowania racuchów potrzebować będziecie:

  • 2 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier do smaku – w zależności od preferencji, u nas 6 łyżek
  • 3 łyżki przyprawy do szarlotki
  • 1 szklanka mleka
  • 2 kilo jabłek najlepiej szara reneta
  • 2 całe jajka
  • 1 łyżka oleju do ciasta
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy na drobne kawałki. Pozostałe składniki łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Jest to moment by sprawdzić czy ciasto jest wystarczająco słodkie :) Nie bądźcie też nieśmiali dodając przyprawę do szarlotki ;) Do masy dodajemy jabłuszka, wszystko dokładnie mieszamy. I hyc!:) Rozgrzewamy patelnię i smażymy małe placuszki aż zarumienią się z obydwu stron. Gotowe placuszki obsypujemy cukrem pudrem i podajemy :)

Smacznego! :)


1 comment Dodaj komentarz

  1. romi

    ajajaj :) Racuszki ;)

Dodaj komentarz






wykasuj pola


DPS Kluzeka

Uspołecznij się!



+ 100% -

Kategorie tematyczne

Nowe komentarze

Zobacz nasz dom!


DPS Kluzeka

Stowarzyszenie