Małosolne ogóreczki

cze. 26th | Dodane przez: 0 komenarz(y)

Przepis sprawdzony i smaczny.
Ogórki małosolne bardzo aromatyczne
1/2 kg ogórków
2 laseczki chrzanu
2 gałązki kopru
1/2 główki czosnku (ok. 5 ząbków)
wody przegotowanej letniej soli odmierz przeliczając 1 dużą łyżkę na 1 litr

20170626_083155[1]

Na spód kładziemy gałązkę kopru, pokrojony w drobne cząstki chrzan, czosnek.
Układamy ogórki na sztorc.
Układamy na wierzch koper i chrzan.
Zalewamy wodą z solą.
Słój przykrywamy i czekamy.
Aby przyspieszyć proces kiszenia dodajemy kawałek chleba najlepiej piętki.
Ogórki powinny być już gotowe po 4-5 dniach.
20170626_084847[1]


Nie ma jeszcze komentarzy..

Dodaj komentarz






wykasuj pola


DPS Kluzeka

Uspołecznij się!



+ 100% -

Kategorie tematyczne

Nowe komentarze

Zobacz nasz dom!


DPS Kluzeka

Stowarzyszenie